Primii ani din viața
Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe data de 1 Aprilie 1985 la Spitalul ‘Tour et Pavillon Gourges’, Meyrin din Geneva, Elveția, fiind primul dintre cei doi copii ai Principesei Elena a României cu primul ei soț, Leslie Robin Medforth-Mills. Nicolae are o sora pe nume Elisabeta Karina de Roumanie.

Pâna la vârsta de doi ani Nicolae a locuit cu sora și cu părintii la reședința familiei regale române din Versoix, Elveția. În 1987 familia s-a mutat în Marea Britanie, la Flass Hall, Esh Winning, Durham, unde cei doi frați au fost înscriși la o școala locala. În timpul copilăriei, Nicolae a prezentat un interes deosebit fața de natura și mașini, de altfel un interes parastisit și de bunicul sau, Regele Mihai.
În timpul vacanțelor petrecute la Versoix, Nicolae obișnuia sa petreacă ore în sir în garajul bunicului sau urmărindu-l pe acesta cum meșterea la Jeep-urile din colecție ori petrecând timp alături de bunica sa pescuind sau jucând golf.

Educatie
La vârsta de șapte ani, Nicolae începe studiile la Argyle House in Suderalnd, Anglia, iar în perioada 1999-2004 urmează cursurile colegiului Shiplake College din Henley-on-Thames, Marea Britanie. Tot aici el și-a descoperit pasiunea pentru aviație făcând parte din organizația Royal Air force Cadets.
Intre anii 2004-2005 Nicolae a petrecut un an în Africa fiind implicat din poziția de lider asistent în organizarea de expediții în Kenya și Africa de Sud (Africa De Sud, Namibia, Botswana și Zimbabwe) precum și Madagascar unde a și oferit cursuri de bushcraft.
Începând cu 2005 Nicolae a locuit în Kenya timp de doi ani ocupând diferite roluri; cel de instructor de rafting, ghid montan și leader de echipa pentru Savage Wildreness Safari. A fost instructor de kayak pentru Kanian Navy și rafting instructor pentru trupele Armatei Britanice în Rafting. La întoarcerea sa în Marea Britanie a devenit instructor de outdoor și a colaborat cu World Challenge UK și cu Duke of Edinburgh Award în calitate de formator.
S-a înscris în 2009 la Universitatea Royal Holloway, unde a studiat Administrarea Afacerilor.
Intoarcerea in Romania
Nicolae a vizitat România pentru prima oara, pe data de 19 Aprilie 1992, în timpul sărbătorilor Pascale, alături de mama sa, Regele Mihai I și Regina Ana. În anul 1997, Nicolae a revenit în România de Crăciun, când întreaga familie regala a pășit în România după aproape cinci decenii de exil.

În 2007 Majestatea Sa Regele Mihai I al României a schimbat Normele Fundamentale ale Familiei Regale, numindu-l pe Nicolae succesor și viitor șef al familiei, la împlinirea vârstei de 25 de ani. La împlinirea de 25 de ani Nicolae a primit titlul de “Alteța Regala, Principe al României” fiind decorat cu ‘Nihil Sine Deo’ la Palatul Elisabeta.
Începând cu 2007 a urmat pașii necesari pentru a învață mai multe despre rolul familiei sale în România, dorind sa se implice în luarea anumitor decizii legate de România, în cunoștința de cauza și nu influențat de continuațiile ori trăirile altora. Aceasta avea sa îl ajute în luare deciziilor legate de propria viata și rolul ocupat în familie. Ca urmare Nicolae a acceptat titlul și decizia regelui luata în Decembrie 2007, urmând pașii necesari pentru a trai în România și a efectua activități în interesul tarii.
În 2012 Bucureștiul a devenit reședința lui Nicolae al României. Ocupând un rol public s-a implicat în nenumărate proiecte vizate sa promoveze România. A învățat limba romana la școală de limbi străine Euro Ed din Iași și ulterior s-a implicat în diferite proiecte de educație alături de Asociația Curtea Veche sub rolul de Manager de Proiect, donând 25,000 de cărți în 150 de comunități rurale din România. În 2015, Asociația Curtea Veche a câștigat titlul pentru “cea mai buna campanie de Marketing /PR/CSR” la Gala Industrie de Carte din București.
În anul 2014, Nicholas sa implicat în programul Duke of Edinburgh’s International Award, în calitate de ambasador, lansându-l în universități, școli și ONG-uri din România. Între 2014 și 2015, Nicholas a devenit lider, antrenor, supervizor și evaluator al premiului, ca mai apoi sa reprezinte Programul la Conferința regională EMAS din Londra.
Intre anii 2010 -2017 Nicolae s-a implicat în programe de voluntariat alături de mai multe fundații din România:
- Fundatia Transilvana Alpha
- Tasuleasa social
- Mai Mult Verde
- Concordia
- Asociatia Curtea Veche
Nicholas și Alina-Maria
S-au cunoscut cu prilejul proiectelor de caritate pentru copii organizate de Nicholas, aceasta sprijinind proiectul “Cărțile copilăriei pe Bicicletă”. Au descoperit că au multe lucruri în comun: călătoriile, respectul pentru natura, sportul, mașinile, aviația. Între anii 2016 și 2018 aceștia au locuit împreună în Anglia.

În luna iulie 2017 Nicholas și Alina s-au logodit în Cornwall, Marea Britanie, în timpul vacanței, iar în octombrie au celebrat cununia civilă.
Dupa logodnă, a venit momentul ca cei doi să se întoarcă în România și să își dedice timpul și energia demarării unor proiecte cu impact social.

Alina-Maria Binder
Familia
Alina-Maria Binder s-a născut la 26 ianuarie 1988 în apropierea Mării Negre, la Constanța, un oraș încântător, cu oameni prietenoși și buni, unde și-a petrecut primii doi ani din viață. Tatăl, Heinz Binder, pilot comercial al companiei naționale TAROM este actualmente pensionat, iar mama, Rodica Binder, este profesoară pentru învățământ primar. Alina are un frate mai mic, Mihai, care locuiește în București.
Copilăria și-a petrecut-o în capitală, iar vacanțele de vară la bunici, în Alțâna (Sibiu) și Constanța. Încă de mică era foarte atrasă de natură, obiceiuri și tradiții, pe care le-a cunoscut prin intermediul bunicilor.
Educația
A urmat cursurile Școlii Gimnaziale Nr 7 din București, remarcându-se în mod deosebit la materiile umaniste, unde își putea exprima creativitatea. A fost îndrumată de profesori excepționali care au încurajat-o să își descopere înclinațiile artistice. Activitatea în corul școlii, din care făcea parte, a apropiat-o de folclor, de respectarea tradițiilor și a portului popular.
Alina a însoțit-o pe mama ei în nenumărate tabere și excursii organizate în mijlocul naturii, activități desfășurate în cadrul Cercului de Educație Ecologică și a înțeles cât de importantă este implicarea în protejarea mediului înconjurător.
Pentru a-și cultiva talentul la desen a fost înscrisă și la Școala de Muzică și Arte Plastice Nr. 4 unde s-a remarcat în cadrul cursurilor de pictură, desen, modelaj, obținând premii în cadrul concursurilor școlare. Deprinderile însușite în școala de artă au continuat și au conturat latura artistică a personalității ei. Fiind o fire dinamică, în timpul ciclului gimnazial, a îmbinat studiul cu activitățile sportive fiind atrasă în mod special de dans sportiv, karate și înot. Această îmbinare a studiului cu activitățile artistice și sportive nu s-a dovedit a fi dificilă pentru Alina, ci, dimpotrivă, constructivă punând bazele unei personalități complexe, dinamice, creative.
Ca hobbyuri, Alina și-a găsit timp și pentru studiul instrumentelor muzicale, pian și chitară, pasiuni pe care le-a urmat până în timpul facultății.
În perioada 2003-2007 a urmat cursurile Colegiului Național I. L. Caragiale, specializarea matematică-informatică germană bilingv. Pe parcursul anilor de studiu a participat la programe de schimb de experiență cu liceul Werner von Siemens din Germania în cadrul cărora și-a perfecționat abilitățile de comunicare în limba germană. O realizare importantă a fost obținerea unei gradații foarte importante ca vorbitor de limbă germană: Certificatul Deutsches Sprachdiplom eliberat de Kulturminister der Länder in der Bundesrepublik Deutschland.
În vacanțele dintre anii de studiu, Alina s-a reîntors de fiecare dată cu același entuziasm în mijlocul naturii, participând la expediții montane alături de colegi, descoperind de fiecare dată frumuseți noi ale munților României. Vacanțele de iarnă le-a petrecut pe crestele munților, în mijlocul naturii, învățând și practicând un sport al libertății: snowboardingul.
Între anii 2007-2010 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din București în cadrul Facultății de Relații Economice Internaționale, fiind licențiată în domeniul Economie și Afaceri Internaționale. A completat studiile economice aprofundând un domeniu complementar și de interes personal, respectiv Științele Comunicării în cadrul Universității Ludwig-Maximilians-Universität din München. Licența în domeniul economic a fost urmată de masterul în domeniul Științelor Politice în cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, între anii 2011-2013.
După absolvirea facultății, a continuat să-și urmeze pasiunile și interesele prin participarea la cursuri de Manager resurse umane, Auditor intern, Manager în activitatea de turism și Artă Modernă.
Activitatea profesională
Începând cu anul 2014 s-a alăturat asociației ‘Aircraft Owners and Pilot Association of Romania’ (AOPA) ca PR. A avut ca responsabilități menținerea și medierea relațiilor cu autoritățile aviației române, consilierea membrilor asociației și a altor persoane care doresc să zboare în România, organizarea workshopurilor pentru piloți, evenimente media și managerierea workgroupurilor. A organizat două evenimente de succes – Aviation Weather Safety Workshop și Airspace and Flight Restrictions unde s-au discutat problemele actuale din domeniul aviației și s-au propus posibile soluții. De asemenea, a fost unul dintre organizatorii Standului României la AERO Friedrichshafen, fiind reprezentantul Aircraft Owners and Pilot Association of Romania în edițiile 2014 și 2015.
În perioada 2014-2015, a colaborat cu mai multe companii din România, organizând evenimente și participând la târguri de specialitate în Germania. Activitatea în aviația generală a fost continuată în Marea Britanie la AOPA UK începând cu anul 2016, fiind membru al echipei care conduce această asociație națională din Londra.
Alina-Maria Binder și Nicholas de Roumanie
S-au cunoscut cu prilejul proiectelor de caritate pentru copii organizate de Nicholas, aceasta sprijinind proiectul “Cărțile copilăriei pe Bicicletă”. Au descoperit că au multe lucruri în comun: călătoriile, respectul pentru natura, sportul, mașinile, aviația. Între anii 2016 și 2018 aceștia au locuit împreună în Anglia.
În luna iulie 2017 Nicholas și Alina s-au logodit în Cornwall, Marea Britanie, în timpul vacanței, iar în octombrie au celebrat cununia civilă. Dupa logodnă, a venit momentul ca cei doi să se întoarcă în România și să își dedice timpul și energia demarării unor proiecte cu impact social.