Fără categorie
Nicolae al României lansează „Asociația Principele Nicolae”
Codrii de Mâine, primul proiect al asociației, reîmpădurește România cu un milion de arbori
Nicolae al României lansează „ASOCIAȚIA PRINCIPELE NICOLAE” prin demararea inițiativei „Codrii de Mâine”, proiect ce își propune reîmpădurirea României cu un milion de arbori.
„Din toate locurile pe care le-am vizitat în întreaga lume, doar în România mă simt cu adevărat acasă. Odată cu revenirea mea în țară, mi-am propus să dezvolt prin puterea propriului exemplu, alături de o echipa tânără si entuziastă, proiecte prin care să cultivăm valori ce ne vor aduce progresul și vor inspira generațiile viitoare. Oamenii sunt precum copacii: au rădăcini din care se trag și arbori genealogici pe care îi continuă. Nu vă ascund că întâiul proiect al Asociației Principele Nicolae este unul de suflet, inspirat de vorbele bunicului meu, MS Regele Mihai I: „România de astăzi nu este o moștenire primită de la părinții noștri, ci o țară luată cu împrumut de la copiii noștri.
„Codrii de Mâine” este o inițiativă prin care ne propunem să plantăm cel puțin un milion de arbori, până la începutul anului 2023, în zonele afectate de inundații. România are o zestre unică în Europa, zestre pe care trebuie să o păstrăm, să o consolidăm și să o transmitem mai departe.
Vă aștept, dragi români, să redescoperim împreună frumusețile țării noastre în timp ce ne îngrijim de una dintre cele mai mari comori ale sale, pădurile.” – declară Nicolae al României.
Prima acțiune de împădurire are loc pe data de 16 noiembrie 2019 la Ghimpați, județul Giurgiu.
Vă invităm să vă alăturați ca voluntari la acțiunea de plantare – confirmând participarea prin completarea formularului aflat la următoarea adresă web: https://bit.ly/31yzWzH. Sunt așteptați alături de Nicolae al României voluntari de toate vârstele.
Primele două proiecte anunțate de Asociația Principele Nicolae sunt: Codrii de Mâine și Istoria Regalității în Școli.
Despre proiectul național „Codrii de Mâine”:
Codrii de Mâine își propune plantarea unui milion de puieți pe parcursul a trei ani, în zonele cele mai afectate de inundații: Bacău, Brăila, Botoșani, Buzău, Constanța, Călărași, Covasna, Dolj, Galați, Iași, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vrancea, Vaslui, chiar și Municipiul București.
Despre proiectul „Istoria Regalității în Școli”:
Istoria Regalității în Școli presupune organizarea unei caravane prin școlile din țară, unde elevii vor lua contact cu istoria regalității în dialog cu Nicolae al României. Vor fi prezentate amănunte inedite și povești educative. Copiii vor putea vedea și atinge obiecte de familie, descoperind multe detalii fascinante, care nu sunt cuprinse în manuale. Este o modalitate interactivă prin care tinerii vor putea înțelege mai bine patrimoniul cultural lăsat moștenire de regii și reginele României, iar ei ne vor ajuta să înțelegem mai bine provocările întâmpinate de noile generații într-o Românie aflată într-un continuu proces de schimbare.
Parteneri:
DEDEMAN, FRUFRU, AFFICHE Digital Printing, YAMAHA, SENIA MUSIC, AUTOEREBUS, LA VITTA APA, COFETĂRIA ANGELO
Sponsori:
ASIROM
Cum poți susține acțiunile Asociației Principele Nicolae:
Cei care își doresc să susțină eforturile asociației sunt invitați să se înscrie ca voluntari la acțiunile derulate pe viitor sau să facă donații în conturile:
Cont (RON) IBAN RO35BTRLRONCRT0503869601
Cont (EURO) IBAN RO82BTRLEURCRT0503869601
BANCA TRANSILVANIA
SUCURSALA BUCUREȘTI COD FISCAL: 41495179
Leave a reply