Stiri
Vizită în Germania
Nicolae al României a vizitat Germania, în perioada 16 – 18 iulie 2019, în scopul dezvoltării relațiilor culturale și economice dintre România și Germania.
Vizita cu caracter public a acestora a prezentat o serie de obiective strategice, care vizează relația cu diaspora, printre care se numără: cunoașterea comunităților de sași care au emigrat în perioada comunistă, dar și a românilor care au emigrat în Germania în ultimii ani, și crearea unui context favorabil pentru realizarea de proiecte dedicate românilor din diaspora, prin stabilirea unui dialog activ cu reprezentanții diplomației române din Germania, dar și cu oficialitățile germane, membri ai unor instituții de interes național, pentru promovarea imaginii României și pentru stabilirea unei punți între cele două țări.
Prima zi a fost dedicată unei vizite la Consulatul Român de la Bonn, unde a fost întâmpinat de Consulul General, domnul Dr. Gheorghe Dimitrescu, Consulul Român Dl. Valentin-Cristian Florică și de membrii Asociației Sașilor din Transilvania (Gesellschaft der Siebenbürgen Sachsen in Deutschland), reprezentată de Dna. Hanna Jung-Boldan. Discuțiile au făcut referire la situația diasporei române în Germania și la posibila implicare lui în proiecte de interes cultural. Nicolae al României s-a bucurat, de asemenea, de o vizită la Biserica Ortodoxă Română din Parcul Consulatului Român de la Bonn, o construcție din lemn, în stil tradițional maramureșan.
În cursul zilelor de 16 și 17 iulie, Nicolae al României a efectuat încă două vizite: una la Castelul Marksburg din Braubach, sediul de bază al Societății de Patrimoniu Național pentru Conservarea și Consolidarea Clădirilor Istorice din Germania (Deutsche Burgenvereinigung), unde l-a întâlnit pe Secretarul General Dl. Gerhard Wagner Castelan, și alta la reședința Președintelui Organizației, Prințului Maximilian zu Bentheim-Teklenburg, din Rheda-Wiedenbrück. Ambele întâlniri au avut ca punct central de discuție exemple practice de administrare și de organizare a resurselor de patrimoniu istorice naționale care pot constitui bune exemple pentru România.
De asemenea, Nicolae al României a avut ocazia de a vizita o mică fabrică alimentară, inițiată de un român, originar din Transilvania, pe nume Klaus Winkler, mutat în Germania în urmă cu 24 de ani. Winkler este proprietarul Companiei Winklerswurst, cea mai mare fabrică de produse cu specific românesc din zonă.
Leave a reply